Kérdésed van?

  • Hívj minket! +36304458096
  • Írj e-mailt! info@dekoraciowebaruhaz.hu

 

 

Ablakfólia

Ablakfólia, üvegfólia - egy egyre népszerűbb dekorációs elem

Ablakfóliával gyorsan és hatásosan tudod dekorálni a lakást. Felhelyezése egyszerű, gyors, a végeredmény mutatós. Ablakfóliával tudod úgy dekorálni az ablakot, hogy csak egy csíkot teszel fel, vagy teljesen bevonod vele a felületet. Vannak színes üveg hatást keltő fóliák, és vannak fehérek, ragasztósak és sztatikusak. Dekorálhatod a tükröt is ezekkel a fóliákkal.

Üvegfóliával tudod csökkenteni a belátást a lakásba. Speciális fóliánkkal szűrheted az UV sugárzást, csökkentheted a lakásba az üvegfelületen beáralmló hő mennyiségét.

Üvegfólia használati útmutatóÖntapadós ablakfólia, üvegfólia felhelyezési útmutató

Szükséges eszközök: Ragasztószalag, ablaktisztító, simító, tapéta vágó kés, papírtörlő vagy tiszta, szöszmentes kendő, spray palack vízzel töltve.

Tisztítsd meg alaposan az ablaktisztítóval a felületet. 

Az öntapadós ablakfóliák egy papír hordozón vannak. Legegyszerűbb úgy szétválasztani, hogy mindkét oldalra ragasztunk egy-egy ragasztószalag csíkot, és annál fogva húzzuk szét a fóliát a hordozótól, megkezdve a sarkánál. 

Fontos: Megakadályozhatod a film összetapadását, valamint a gyűrődések és ráncok kialakulását, ha a ragasztós oldalát a fóliának folyamatosan permetezed vízzel, amikor a hordozót eltávolítod! Ez megakadályozza az üvegfólia összetapadását. 

Permetezd be az ablakfelületet vízzel. Igazítsd az ablakfóliát az üveg egyik szélére, és kézzel simítsd fel. A simítóval ismét simítsd át, bentről kifelé haladva, hogy az esetleges buborékok kikerüljenek alóla. Fontos, hogy a felület vizes legyen, úgy lehet kisimítani a buborékokat. A víz ki fog száradni alóla. 

A fólia széleinek lesimításához, törléséhez használj puha, száraz rongyot.

Hagyd az üvegfóliát 3 napig száradni anélkül, hogy hozzányúlnál.

Várj néhány hetet, mielőtt az üvegfóliát először megtisztítod.

Az ablakfólia felületének tisztításához soha ne használj kemény vagy éles szélű eszközöket (pl. kefét vagy pengét) vagy dörzsi szivacsot. Normál papírtörlővel vagy pamutruhával elegendő a tisztítás.

Az ablakfóliát tisztíthatod normál üvegtisztítóval. Fontos azonban, hogy a mosószer ne tartalmazzon savas anyagot, amelyek marhatják az üvegfólia felületét.